pizza (2)

Recept: Pizza tricolore

met verschillende groenten en kazen
5 / 5
(1 Beoordeling)
logo vega
  • ca. 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g (alternatief 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bolletje mozzarella, in fijne blokjes gesneden
  • 200 g spinazie, gewassen en gedroogd
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 125 g geitenkaas in kleine blokjes gesneden
  • 20 groene olijven gehalveerd
  • 1/2 bakje champignons in plakjes gesneden
  • 10 zongedroogde tomaatjes gehalveerd
  • peper en zout uit de molen
pizza stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C. (heteluchtoven 200⁰ C)

  2. Stap 2

    Haal het pizzadeeg uit de oven en rol deze uit.

  3. Stap 3

    Smeer het pizzadeeg in met crème fraîche.

  4. Stap 4

    Verdeel de ui, champignons en zongedroogde tomaat over de pizza. Leg daarna de spinazie er op en verdeel vervolgens de geitenkaas, mozzarella en groene olijven erover.

  5. Stap 5

    Kruid de pizza met peper en zout naar eigen smaak.

  6. Stap 6

    Bak de pizza in een voorverwarmde oven af in ca. 15 minuten.

Tipp

Tip: wil je de pizza een extra Italiaans tintje geven, strooi dan nog wat vers gehakte kruiden, zoals basilicum en oregano, erover.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.