Flammkuchen Tante Fanny

Flammkuchen kwartet

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • Zout en peper gemalen
  • Flammkuchen met druiven & noten

    • 350 g druiven, ontpit en gehalveerd
    • Een aantal walnoten, gehalveerd
    • Honing naar smaak
    • Flammkuchen met pompoen & mozzarella:

      • 200 g Hokkaidopompoen (eko pompoen), in kleine blokjes gesneden
      • 8 plakjes gedroogde ham
      • 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
      • ½ lenteui in ringen gesneden
      • Flammkuchen met pesto & ham

        • 8 plakjes gedroogde ham
        • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
        • 2 el hazelnoten, grof gehakt
        • 2 el pesto naar keuze en deze mengen met de crème fraîche
        • Een beetje parmezaanse kaas
        • Flammkuchen met tomaat & olijven

          • 30 groene olijven zonder pit
          • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
          • Wat oregano en Marjolein gehakt
          • Rucola, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen en snijd deze in vier gelijkmatige rechthoeken. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    Crème fraîche tot aan de rand van het deeg bestrijken en het deeg met de ingrediënten beleggen.


  4. Stap 4

    Met zout en peper op smaak brengen (behalve bij de druivenvariant) en onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

Tip

Tip met verstand: naar beschikbaarheid met pikante groenten, of zoet met seizoen fruit beleggen. Voor de basis kan ook met tomatensaus, pesto of een verse kaas gevarieerd worden.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.