Spinaziegalette met Emmentaler

Recept: Spinaziegalette

met Emmentaler
4.5 / 5
(2 Beoordelingen)
vega logo
  • 35 - 45 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 galette  

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 400 g bladspinazie, geblancheerd of ontdooid
  • 1 msp verse nootmuskaat, geraspt
  • 50 ml sojasaus
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g kaas (Emmentaler), geraspt
  • 50 g amandel, geschaafd
  • Olie voor het bakken
  • 1 ei om te bestrijken, geklutst

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    De knoflook en ui aanfruiten in een beetje olie. Doe de spinazie en de nootmuskaat erbij en blus het af met sojasaus. Laat dit ca. 2 min. doorgaren en laat het geheel daarna afkoelen.

  3. Stap 3

    Het spinaziemengsel met crème fraîche en kaas vermengen.

  4. Stap 4

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het spinaziemengsel over het midden van het deeg verdelen, laat een rand van ca. 5 cm over. Bestrijk de deegrand met ei en sla dit over het mengsel heen. De rand nogmaals met ei bestrijken en met de gehakte amandelen bestrooien.

  5. Stap 5

    De galette onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin bakken.

Tipp

Tip: wil je iets meer pit, dan kun je de Emmentaler kaas vervangen door geitenkaas of een blauwschimmelkaas of een andere kaas naar keuze.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.