Bladerdeeg kerstboom tapenade

Recept: Bladerdeeg kerstboom met tapenade

5 / 5
(1 Beoordeling)
vega logo
  • ca. 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny

  • 2 rollen Tante Fanny bladerdeeg 270 g
  • 60 g zongedroogde tomaat (in olie), uitgelekt
  • 45 g zwarte olijven, ontpit en uitgelekt
  • 40 g geraspte oude kaas
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl goede balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Hak alle ingrediënten voor de tapenade in een keukenmachine of hakmolentje tot een smeuïge tapenade.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en smeer het in met het de tapenade.

  4. Stap 4

    Rol de tweede rol bladerdeeg uit en leg deze, met het bakpapier naar boven, op het met tapenade ingesmeerde bladerdeeg.

  5. Stap 5

    Gebruik een scherp mes vanaf het midden bovenaan het deeg, snij het deeg rechts en links af zodat de vorm van een kerstboom ontstaat.

  6. Stap 6

    Snij het deeg elke 2 cm zijwaarts net zo diep dat de stam in het midden onaangeroerd blijft. Twist de afzonderlijke deegstroken. Bestrijk de boom met ei en strooi hierover de kaas.

  7. Stap 7

    Snij het overgebleven deeg in stroken van 1 cm breed, twist ze of maak er kerstvormpjes van en bestrijk ze met ei. Plaats ze naast de dennenboom op de bakplaat.

  8. Stap 8

    Bak de kerstboom in 20 tot 30 min. goudbruin en laat hem daarna afkoelen op een rooster.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.