Filet Wellington Tante Fanny

Recept: Beef Wellington

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen

Beef wellington: een echte klassieker!

Beef wellington is een gerecht van runderbiefstuk (ossenhaas), en kenmerkt zich door het pakketje van bladerdeeg waarin de beef wellington in de over wordt gegaard. Dit pakketje van bladerdeeg is niet alleen lekker maar zorgt er ook voor dat het vocht niet uit de runderbiefstuk kan lopen, wat deze beef wellington zo lekker maakt! Dit beef wellington recept is een echte klassieker, ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor het hele recept.

Beef wellington maken: voor welke gelegenheden?

Het onderstaande beef wellington recept is ideaal voor verschillende gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan het kerstdiner met familie, een beef wellington is een lekker vleesgerecht voor kerstmis en kan gecombineerd worden met verschillende groenten. Niet alleen is dit beef wellington recept perfect voor tijdens het kerstdiner, het past namelijk bij elke feestelijke gelegenheid! Dit vlees in bladerdeeg kan ook klaargemaakt worden voor een gezellig avondje met familie en/of vrienden. Kortom, een beef wellington recept maken is altijd een goed idee, ongeacht de gelegenheid. Je kunt ook voor variatie gaan, kies bijvoorbeeld voor varkenshaas in bladerdeeg of varkensrollade met salie in bladerdeeg. Wanneer ga jij een wellington recept maken? 

 

  • ca. 10 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 35 min.

Ingrediënten:

voor 4 porties:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 500 g ossehaas (runder biefstuk)
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g champignons, fijn gehakt
  • 3 sjalotjes, gesneden
  • 3 groene koolbladeren, geblancheerd
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • Zout, witte peper
  • 1 ei om het gerecht te bestrijken
    Voor de saus:
  • ¼ l rundvleesbouillon
  • 1 sjalotje, fijn gehakt
  • Koude roomboter
  • 2 cl Madeira
Het ideale zondaggerecht. Zacht vlees in een jasje van bladerdeeg is een heerlijke combinatie en laat het hart van een genieter sneller kloppen.

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210° C.

  2. Stap 2

    Haal het bladerdeeg 10 min voorbereiding uit de koelkast.

  3. Stap 3

    Verhit de olie in de pan en fruit de sjalotjes.

  4. Stap 4

    Champignons toevoegen en zo lang stoven, tot er in de pan geen vocht meer is.

  5. Stap 5

    Breng op smaak met gehakte peterselie, zout en peper.

  6. Stap 6

    Wrijf de ossehaas in met zout en peper.

  7. Stap 7

    Zet hem aan in een pan met hete olie. Bak hem aan alle zijden mooi dicht.

  8. Stap 8

    Haal het vlees uit de pan en laat het volledig afkoelen.

  9. Stap 9

    Rol het bladerdeeg af.

  10. Stap 10

    Leg de koolbladeren op het deeg.

  11. Stap 11

    Verdeel het ui en champignon mengsel gelijkmatig over het deeg.

  12. Stap 12

    Leg de afgekoelde ossenhaas op het deeg en rol het geheel strak op.

  13. Stap 13

    Sluit de uiteinden goed af en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

  14. Stap 14

    Bak de ossenhaas ongeveer 10 minuten op hoge temperatuur. Breng vervolgens de temperatuur terug naar 170° C en in 20 – 30 minuten.

  15. Stap 15

    Dek het af met aluminiumfolie en laat het afkoelen voor ongeveer 10 minunten.

  16. Stap 16

    Voor de saus: sjalotjes fruiten in de jus van de ossehaas. Met de Madeira afblussen, de rundvleesboullion toevoegen en laten inkoken. Tot slot ijskoude boter er door roeren en niet meer laten koken!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.