Pizzaballetjes kerstboom - Tante Fanny

Recept: pizzaballetjes kerstboom

met camembert
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.8 / 5
4 Bewertungen
  • 20 -25 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 300 g camembert, in 24 stukjes gesneden
  • 100 g cranberry compote
  • 70 g walnoten, grof gehakt
  • Een beetje mozzarella, geraspt om te bestrooien
  • Een beetje gedroogde kruiden om te bestrooien
  • Een beetje bieslook, grof gehakt om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Beiden degen 2 keer in de lengte en 3 maal in de breedte snijden, zodat er 24 vierkantjes ontstaan.

  3. Stap 3

    De vierkantjes beleggen met 1 tl cranberry compote en stukje brie en een tl gehakte walnoten.

  4. Stap 4

    De 4 deeghoeken naar elkaar toeslaan en met je vingers de naad goed dichtmaken en tot een balletje rollen.

  5. Stap 5

    De deegballetjes met de naad naar beneden, op het met bakpapier belegde bakplaat leggen en tot een kerstboom vormen. Daarna met mozzarella en de gedroogde kruiden bestrooien.

  6. Stap 6

    In het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin bakken en na het bakken met bieslook bestrooien.

Tip

Tip: hier smaakt een dip van zure room en bieslook heel goed bij.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.