
Recept: pizzaballetjes kerstboom
- 20 -25 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 300 g camembert, in 24 stukjes gesneden
- 100 g cranberry compote
- 70 g walnoten, grof gehakt
- Een beetje mozzarella, geraspt om te bestrooien
- Een beetje gedroogde kruiden om te bestrooien
- Een beetje bieslook, grof gehakt om te bestrooien

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Beiden degen 2 keer in de lengte en 3 maal in de breedte snijden, zodat er 24 vierkantjes ontstaan.
-
Stap 3
De vierkantjes beleggen met 1 tl cranberry compote en stukje brie en een tl gehakte walnoten.
-
Stap 4
De 4 deeghoeken naar elkaar toeslaan en met je vingers de naad goed dichtmaken en tot een balletje rollen.
-
Stap 5
De deegballetjes met de naad naar beneden, op het met bakpapier belegde bakplaat leggen en tot een kerstboom vormen. Daarna met mozzarella en de gedroogde kruiden bestrooien.
-
Stap 6
In het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin bakken en na het bakken met bieslook bestrooien.
Tip: hier smaakt een dip van zure room en bieslook heel goed bij.