Pizza_Taco

Recept: Pizza met gehakt, de tacopizza

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.7 / 5
3 Bewertungen
Gek-op-Pizza_label
  • ca. 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 250 g half om half gehakt
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 1/4 ijsbergsla, in reepjes
  • 150 g geraspte pizzakaas
  • 2-3 el zwarte olijven, in grove stukken gesneden
  • 2 lenteui in ringen gesneden
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el zure room
  • 2-3 trostomaten, in grove stukken gesneden
  • Voor de bonenspread:

    • 400 g zwarte bonen in blik
    • 90 g salsa
    • 1/4 tl Chilipoeder
    • 1/4 tl gemalen komijn

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Verwarm een koekenpan op het fornuis en rul hierin het gehakt met de chilipoeder, komijnzaad en het knoflookpoeder. Breng op smaak met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier tot gebruik.

  3. Stap 3

    Meng de Griekse yoghurt en de zure room in een bakje en zet apart.

  4. Stap 4

    Stamp de ingrediënten voor de bonenspread in een kom samen tot een middel grove structuur.

  5. Stap 5

    Haal het deeg uit de koelkast en verwerk dit direct. Beleg het met de bonenspread. Verdeel hierover de helft van de kaas. Leg hierop het gehakt en verdeel daar de rest van de kaas over.

  6. Stap 6

    Bak de pizza onderin de oven 15-18 min. goudbruin. Beleg met de rest van de ingrediënten. Verdeel de yoghurtsaus erover.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.