Recept: pizzaballetjes met savooiekool - Tante Fanny

Recept: Pizzaballetjes met savooiekool

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3 / 5
2 Bewertungen
  • ca. 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 80 g gerookte spekblokjes
  • 100 g savooiekool, gehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, gehakt
  • 1 ei
  • Zout en peper gemalen
  • Een beetje komijnzaad om te bestrooien
  • Een beetje maanzaad om te bestrooien
  • Een beetje zeezout om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven- / onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Spek, savooiekool, ui, knoflook en ei vermengen. Met komijnzaad, zout en peper op smaak brengen/

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en 2 keer in de lengte en drie keer in de breedte snijden, zodat er 12 vierkantjes ontstaan.

  4. Stap 4

    1 eetlepel vulling in het midden van het vierkantje scheppen en het deeg over de vulling heenslaan. De naad goed vastdrukken en het tot een balletje rollen.

  5. Stap 5

    Vet een ovenschaal in met olijfolie. Plaats de deegballen losjes met de opening naar beneden in de ovenschaal.

  6. Stap 6

    Bestrooi de balletjes met maanzaad en zeezout.

  7. Stap 7

    Bak ze in het midden van de oven gedurende in 20 min goudbruin.

Tip

Vul de pizzaballetjes ook eens met ham en mierikswortel of gepekelde pepers.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.