
Recept: Frambozen croissants met pistachenoten
Vul je vers afgebakken croissants met heerlijke frambozen mascarponeroom en geniet. Deze frambozen croissants met pistachenoten zijn, zoals je mag verwachten, eenvoudig te maken en geweldig lekker! De combinatie van smaken is een match made in heaven! Dus maak zelf deze heerlijke frambozen croissants en deel jouw bakkunsten met ons. Hoeveel hartjes geef jij dit recept?
- ca 15-20 min
- 200° C
- 180° C
- ca 15 min.
Ingrediënten Voor 8 frambozen croissants met pistachenoten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- 1 bakje pistachenoten, gehakt
- 250 g mascarpone
- frambozenjam
- 24 verse frambozen
- 1/2 ei, losgeklopt om te bestrijken
Extra nodig: spuitzak met gekarteld spuitmondje

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
-
Stap 2
Rol het croissantdeeg direct uit de koelkast uit en verdeel in 8 driehoeken.
-
Stap 3
Rol de driehoeken op tot een croissant, leg op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei.
-
Stap 4
Bak de croissants in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd doormidden.
-
Stap 5
Maak ondertussen de frambozenroom door de mascarpone te mengen met 3 eetlepels frambozenjam.
-
Stap 6
Snijd de croissants aan de bovenkant in over de lengte, doe de frambozenroom in de spuitzak en spuit dit tussen de croissants.
-
Stap 7
Beleg de croissant met frambozen en bestrooi met pistachenoten.
Varieer bij deze frambozen croissants ook eens met een andere jamsoort en andere noten!