Varkensfilet Tante Fanny

Varkensfilet

in een mantel van aardappel
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 30 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 50 min.

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • Varkenshaas 450 g
  • 2 of 3 kruimige aardappels
  • 50 g spek, grof gesneden
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 eieren
  • 2 wortelen grof gesneden
  • Peterselie, gehakt
  • Zout en peper
  • Geraspte nootmuskaat
  • Olie
  • Boter
  • 1 ei om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de over voor op 210° C.

  2. Stap 2

    Aardappelmantel: Kook de aadappelen in de schil in licht gezouten water.

  3. Stap 3

    Laat ze afkoelen en maak er vervolgens puree van.

  4. Stap 4

    Zet het spek en de grof gesneden ui aan in de pan en roer het vervolgens door de puree.

  5. Stap 5

    Meng de eieren, peterselie en de wortelen met het zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak goed door elkaar.

  6. Stap 6

    Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor bereiding uit de koelkast.

  7. Stap 7

    Dep de varkenskaas droog en bak alle kanten bruin in een pan met olie. Gebruik peper en zout naar smaak.

  8. Stap 8

    Rol het bladerdeeg uit .Verdeel de aardappel puree gelijkmatig over het bladerdeeg.

  9. Stap 9

    Verdeel daarover de wortelmengsel en laat een ruimte van 3 cm langs de randen vrij.

  10. Stap 10

    Bestrijk de lange kanten met ei.

  11. Stap 11

    Leg de gebraden varkenshaas in het midden van het deeg.

  12. Stap 12

    Sla de lange kanten van het deeg hier omheen en leg het geheel op het bakpapier.

  13. Stap 13

    Bestrijk het pakketje met een geklopt ei.

  14. Stap 14

    Versier de buitenkant met deegstukjes die over zijn.

  15. Stap 15

    Bak alles in 210° C ca. 30 min. in de oven.

  16. Stap 16

    Laat de varkenshaas in een mantel van aardappel ongeveer 10 minuten rusten afgedekt met aluminiumfolie voor dat u hem serveert.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.