5 soorten flammkuchen

Recept: 5 soorten flammkuchen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.5 / 5
12 Beoordelingen
  • 15 - 20 min.
  • 220° C° C
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Gemaakt door RutgerBakt voor Tante Fanny

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g

De klassieke Flammkuchen

  • crème fraîche
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • gerookte spekblokjes
  • Peper

Flammkuchen met zalm

  • crème fraîche
  • groene asperges
  • gerookte zalm, in plakjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • feta, verkruimeld
  • Peper
  • verse bieslook, gehakt

Flammkuchen met gedroogde ham

  • crème fraîche
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • feta, verkruimeld
  • gedroogde ham, in plakken
  • witte druiven
  • rucola
  • Peper

De vegetarische Flammkuchen

  • crème fraîche
  • groene asperges
  • cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • zongedroogde tomaat, in stukjes
  • Parmezaanse kaas
  • Peper

Zoete Flammkuchen

  • 60 g kwark
  • 60 g crème fraîche
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • walnoten, gehakt
  • hazelnoten, gehakt
  • pure chocolade, gehakt
  • melkchocolade, gehakt
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    Klassiek: Bestrijk het deeg met een laagje crème fraiche. Verdeel daar halve ringen rode ui en gerookte spekjes over heen. Bestrooi het geheel tot slot met peper.

  4. Stap 4

    Met zalm: Bestrijk het deeg met een laagje crème fraiche. Leg daar groene asperges en halve ringen rode ui op. Verkruimel wat feta over de flammkuchen en bestrooi het geheel met peper. Voeg na het bakken de plakjes gerookte zalm en gehakte verse bieslook toe.

  5. Stap 5

    Met gedroogde ham: Bestrijk het deeg met een laagje crème fraiche en verdeel daarover halve ringen rode ui en verkruimelde feta. Bestrooi met peper. Garneer de flammkuchen na het bakken met rucola, plakken gedroogde ham en gehalveerde witte druiven.

  6. Stap 6

    Vegetarisch: Bestrijk het deeg met een laagje crème fraiche. Beleg de flammkuchen met groene asperges, gehalveerde cherrytomaatjes, halve ringen rode ui en stukjes zongedroogde tomaat. Bestrooi met peper en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

  7. Stap 7

    Zoet: Meng 60 gr kwark, 60 gr crème fraiche, 1 ei en 1 tl vanille-extract met elkaar. Voeg naar smaak suiker toe. Smeer het mengsel gelijkmatig uit over het flammkuchendeeg. Bestrooi dit vervolgens met gehakte hazelnoten, gehakte walnoten, gehakte pure chocolade, gehakte melkchocolade en amandelschaafsel. Na het bakken kun je flammkuchen eventueel nog besprenkelen met karamelsaus.

  8. Stap 8

    Na het beleggen de flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.