Recept: Plaattaart met groene asperges en geitenkaas
Met weinig moeite zet je een smakelijke plaattaart op tafel. Snijd grote of kleine stukken van deze plaattaart met groene asperges en geitenkaas en serveer hem als hapje, lunch of bij het diner. Deze plaattaart leent zich niet alleen voor vele eetmomenten, maar ook als basis voor verschillende groenten zoals doperwten of tomaatjes.
- Ca. 20 a 25 min.
- 220° C
- 200° C
Ingrediënten Voor 1 plaattaart met groene asperges en geitenkaas:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 200 g groene aspergetips
- 200 g zachte geitenkaas schijfjes
- 75 g crème fraîche
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 220⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Halveer de aspergetips in de lengte.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg met bakpapier af op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een opstaand randje ontstaat. Prik het midden van het verse bladerdeeg in met een vork.
-
Stap 4
Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout en verse peterselie. Smeer het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg en verdeel hierover de asperges. Verdeel hier nog extra geitenkaas over.
-
Stap 5
Bak de plaattaart in het midden van de oven in 25 - 30 min. goudbruin af.
-
Stap 6
Bestrooi de plaattaart na het bakken met wat gehakte peterselie en serveer hem direct.
Je kunt ook hele groene asperges gebruiken. Snijd ze dan in stukken en halveer deze stukken ook in de lengte. Zijn de asperges erg dik? Blancheer ze dan 2 minuten in kokend water.