Op zoek naar een hartig en gezellig ontbijtrecept? Deze ontbijtquiches met bladerdeeg zijn perfect voor een ontspannen ochtend. Knapperig deeg, een romige vulling en heerlijke toppings – je maakt ze in een handomdraai! Ideaal voor een uitgebreid ontbijt, een feestelijke brunch of gewoon als lekker tussendoortje. En het leukste? Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten, dus iedereen kan zijn favoriete smaak kiezen!

Ontbijtquiches
met spek en paprika
2 Bewertungen
- ca. 30 min.
- 180⁰ C
- 160⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 6 kleine quiches:
- 1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g
- 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 150 g geraspte kaas
- 4 eieren
- Een paar stengels bieslook
- Peper en zout, gemalen
- boter, om in te vetten
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de eieren met de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout. Voeg hierna de paprika toe.
-
Stap 3
Vet de quichevormpjes in met boter. Rol het quiche-& taartdeeg met het meegerolde bakpapier uit. Verdeel het deeg in 6 stukken en verdeel dit over de vormpjes, vouw de randjes om zodat er een stevige rand ontstaat. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
-
Stap 4
Verdeel het eimengsel over de vormpjes en verdeel hier de spek over.
-
Stap 5
Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
-
Stap 6
Garneer de quiches na het bakken met wat stengels bieslook.
Tip
Vervang de paprika door bijvoorbeeld champignon of courgette.