Pasteis de Nata Tante Fanny

Pasteis de Nata

(Portugees gerecht)
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Beoordelingen
vegetarisch recept
  • ca. 30 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 2 el kaneel
  • 250 ml volle melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 10 g maizena
  • 1 tl rasp van een biologische citroen
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • een beetje poedersuiker, om te bestrooien
  • 1 el boter voor het invetten van de bakvrom
1447905088959a9d4e321.jpg

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/ onderwarmte. Haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast. Smeer de muffinvormpjes in met boter.

  2. Stap 2

    Verwarm langzaam de melk, suiker, merg van het vanillestokje en het citroenrasp. Meng de Maizene met wat water en roer dit door de melk. Laat het koken en daarna direct afkoelen. Roer daarna het eigeel en het ei heel goed door het mengsel.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het deeg met kaneel en rol het deeg weer op. Snijd het deeg in plakjes van 2 cm.

  4. Stap 4

    Rol het deeg plat en verdeel het over de muffin vormpjes.

  5. Stap 5

    Schep de pudding tot driekwart in de bakjes en bak ze in ca. 30 min. goudbruin af. Laat ze daarna afkoelen, en bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.

Tip

Tip: je kunt het deeg ook 10 min. voorbakken. Duw met een lepel het deeg weer plat in het midden. Vul ze daarna af en bak ze in 15 min. op 170° C boven-/ onderwarmte. Zo wordt het bladerdeeg bijzonder krokant.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.