Plaattaart met zalm en snijbiet Tante Fanny

Plaattaart met zalm en snijbiet

met pijnboompitten
0 / 5
(0 Beoordelingen)
  • ca. 25 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 300 g verse zalm, zonder huid en graten, in plakken gesneden
  • 400 g snijbiet, geblancheerd
  • 125 g crème fraîche
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 3 eidooiers
  • 1 el pijnboompitten, gehakt en geroosterd
  • Zout en peper gemalen
  • Een beetje nootmuskaat, geraspt
  • 1 mp cayennepeper
vers bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Bestrijk de rand met een beetje eigeel. Knoflook, zout, peper, nootmuskaat, cayennepeper met de crème fraîche en de rest van de eidooiers goed doorroeren. De zalmplakken met zout en peper kruiden.

  3. Stap 3

    Beleg het deeg met snijbiet en zalm. Het eidooier-mengsel erover verdelen en bestrooien met pijnboompitten. De randen met het geklutste ei insmeren.

  4. Stap 4

    Onderin de oven in ca. 25 min. afbakken.

Tipp

Tip: vervang het bladerdeeg door Tante Fanny Vers Pizzadeeg en maak er een rijk belegde pizza van. Volg de bakinstructies op de verpakking

Vervang de snijbiet door spinazie of een andere groene bladgroente.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.