Recept: pikante galette met gerookte zalm - Tante Fanny

Recept: pittige galette met gerookte zalm

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
1 / 5
1 Bewertung
  • ca. 40 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 galette:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Meng de zure room met prei en breng op smaak met peper en zout.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en het mengsel over het midden van het deeg verdelen en houd rondom ca. 4 cm vrij.

  4. Stap 4

    Deegrand met water bestrijken en over de vulling heenslaan. De plakjes gerookte zalm over het mengsel verdelen. Deegrand met water bestrijken en de rode peperkorrels over de hele galette strooien.

  5. Stap 5

    Galette onderin de oven in ca. 40 min. bakken. Voor het serveren de rucola over de galette verdelen.

Tip

Tip: in plaats van gerookte zalm kun je ook gerookte spek of gerookte ham gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.