Zoete aardappelquiche - Tante Fanny

Recept: Zoete aardappelquiche

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
1 Bewertung
  • ca. 40 min.
  • 210° C
  • 190° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 quiche

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 250 ml . slagroom
  • 4 eieren
  • 350 g zoete aardappel, geschild en geschaafd
  • 2 Frankfurter worsten, in plakjes gesneden
  • 80 g kaas, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • Zout en peper gemalen
  • Een beetje peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Meng de slagroom met de eieren. Zoete aardappel, Frankfurter, kaas en peterselie er doorheen roeren. Goed op smaak brengen met peper en zout.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Het mengsel over de deegbodem verdelen.

  4. Stap 4

    Zoete aardappel quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken. Na het bakken met peterselie bestrooien.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.