Pizza kwartet

Recept: Pizza

met 4 soorten beleg
0 / 5
(0 Beoordelingen)
  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 4 stukken:

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 125 g crème fraîche
  • Gemalen zout en peper
  • Pizza met druiven & noten:

    • Een aantal walnoten, gehalveerd
    • 350 g druiven, ontpit en gehalveerd
    • Honing naar smaak
    • Pizza met pompoen & mozzarella:

      • 200 g Hokkaidopompoen (eko pompoen), in kleine blokjes gesneden
      • 1/2 lenteui in ringen gesneden
      • 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
      • 8 plakjes gedroogde ham
      • Pizza met pesto & ham:

        • 2 el hazelnoten, grof gehakt
        • 2 el pesto naar keuze en deze verroeren met de crème fraîche
        • 8 plakjes gedroogde ham
        • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
        • Een beetje parmezaanse kaas
        • Pizza met tomaat & olijven:

          • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
          • 30 groene olijven zonder pit
          • Wat oregano en Marjolein gehakt
          • Wat rucola om te garneren

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220⁰ C. voorverwarmen (boven- en onderwarmte). Pizzadeeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in vier gelijkmatige rechthoeken snijden. De randen + 2 cm. omslaan en aanduwen.

  3. Stap 3

    Met crème fraîche bestrijken en met de ingrediënten beleggen.

  4. Stap 4

    Met zout en peper op smaak brengen (behalve bij de druivenvariant) en in de oven op 220⁰ C. op het onderste rek in ca. 20 min. goudbruin bakken

Tipp

Tip met verstand: naar beschikbaarheid met pikante groenten, of zoet met seizoen fruit beleggen. Voor de basis kan ook met tomatensaus, pesto of een verse kaas gevarieerd worden.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.