pizzarette met Tante Fanny pizzadeeg bodems

Recept: Pizzakoppen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen
Gek-op-Pizza_label

Ben je klaar om je pizzavaardigheden naar een creatief nieuw niveau te tillen? Met dit verrassende en speelse recept voor pizzakoppen, ook wel pizzarette, breng je een glimlach op ieders gezicht. Ideaal voor feestjes, kinderpartijtjes of gewoon een gezellige familieavond, deze pizzakoppen zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook heerlijk om te eten. Met behulp van Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg en een pizzarette, een populaire mini-oven voor pizza’s, creëer je in een handomdraai deze kleine gerechtjes. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan bij het versieren van de pizza’s, waardoor elke pizzakop uniek wordt. Dit eenvoudige, snelle en vooral leuke recept is perfect voor iedereen die van pizza houdt en eens iets anders wil proberen. Ons Tante Fanny verse pizzadeeg is ideaal om mee te pizzarette en de lekkerste verse pizza’s te maken. Laten we beginnen!

 • 12-15 min.
 • 220° C
 • 200° C
 • ca. 10 min.

Ingrediënten:

 • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
 • pizzasaus met extra groenten, of uit een potje
 • geraspte pizzakaas
 • groene of zwarte olijven, in ringen (dit zijn de ogen)
 • champignons, in dunne plakjes (dit zijn de oren)
 • mini knakworsten, gehalveerd in de breedte (voor de neus)
 • hamreepjes (voor de haren)
 • rode paprika, in reepjes (voor de mond)

Bereidingswijze

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte, of warm de pizzarette voor. Het is belangrijk het deeg direct uit de koelkast te verwerken voor de beste resultaten.

 2. Stap 2

  Rol het Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg uit op het meegerolde bakpapier. Gebruik een steker van de pizzarette of een klein rond bordje om rondjes uit het deeg te snijden. Het overige deeg kun je omtoveren tot heerlijke pizzastengels!

 3. Stap 3

  Smeer de pizzasaus met extra groenten of uit een potje over de uitgesneden deegrondjes. Voeg vervolgens een laagje geraspte pizzakaas toe als basis voor de toppings.

 4. Stap 4

  Gebruik groene of zwarte olijven als ogen, champignonplakjes als oren, gehalveerde mini knakworsten voor de neus, hamreepjes voor de haren en rode paprikareepjes voor de mond. Laat je creativiteit de vrije loop bij het vormen van de gezichtjes.

 5. Stap 5

  Bak de pizzakoppen in de pizzarette of in de oven gedurende 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. In de pizzarette krijgen de pizzakoppen vaak een extra knapperige bodem en korst.

Tip

Hoe meer plezier je hebt in het maken van je pizza’s tijden het pizzarette, hoe lekkerder ze zullen smaken!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.