Rode bieten plaattaart Tante Fanny

Plaattaart met bietjes en geitenkaas

0 / 5
(0 Beoordelingen)
logo vega
  • 20 - 22 min.
  • 220⁰ C
  • 200⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 125 g crème fraîche
  • 1 tl onbespoten citroenschil, geraspt
  • 200 g rode bieten, gekookt, gesneden in plakjes met een kaasschaaf
  • 100 g belegen boeren geitenkaas, gebrokkeld
  • 1 rode ui, halve ringen
  • 2 takjes verse tijm, grof gehakt
  • 6 walnoten, in stukjes gebroken
  • 40 g rucola
  • Zout en peper gemalen
Stappenfoto rode bieten plaattaart

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem.

  3. Stap 3

    Meng de crème fraîche met de helft van de tijm, het zout, peper en citroenrasp in een kom. Bestrijk dit mengsel over de bladerdeeg bodem.

  4. Stap 4

    Leg eerst de ui en dan de plakjes rode biet op de taart. Verdeel de kaas en de walnoten over de taart en breng op smaak met wat peper, zout en verse tijm.

  5. Stap 5

    Onderin de voorverwarmde oven in 20 - 25 min. goudbruin bakken.

  6. Stap 6

    Voor het serveren de rucola over de taart verdelen.

Tipp

Tip: besprenkel de taart na het bakken nog even met een klein beetje walnotenolie.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.