Plaattaart met feta en erwten - Tante Fanny

Plaattaart met feta en erwten

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept
  • ca. 15 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor 1 stuk:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 200 g zure room
  • Snufje nootmuskaat
  • 3 el dille, fijngehakt
  • 200 g doperwten, ontdooid
  • 120 g feta, gebrokkeld
  • 1 lente-ui, in ringen gesneden
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 ei
  • Zout en peper gemalen
  • Peterselie om te garneren, grofgehakt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 180° C boven-/en onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Zure room met nootmuskaat, dille, zout en peper goed op smaak brengen. Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het deeg met het mengsel insmeren.

  3. Stap 3

    Feta, erwten en lente-ui met het ei mengen. Dit mengsel over het deeg verdelen en garneren met de rode ui.

  4. Stap 4

    Plaattaart in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin bakken. Na het bakken met peterselie bestrooien.

Tip

In plaats van feta kun je ook een andere kaas gebruiken of kiezen voor hamblokjes.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.