Pompoenbolletjes
            - ca. 15 - 20 min.
 - 210° C
 - ca. 25 - 30 min.
 
Ingrediënten Ingrediënten voor 15 bolletjes
- 1 rol rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
 - 1 pompoen (bv. Hokkaido, nootmuskaatpompoen,…), geschild (uitgezonderd Hokkaido) en in reepjes gesneden.
 - 2 knoflookteentjes, fijngehakt
 - 35 g pompoenpitten
 - 1/2 tl pittige kerrie
 - 8 el zonnebloemolie
 - 1/2 tl suiker
 - Zout en peper gemalen
 - Een paar gehakte pompoenpitten voor decoratie
 - 1 el bloem, voor de handen
 
                            
                        Bereidingswijze
- 
            Stap 1
Verwarm de oven voor op 210⁰ C. boven-/onderwarmte.
 - 
            Stap 2
Pompoenvruchtvlees met de ongeschilde knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik leggen en ca. 15-20 min. in de oven zacht bakken.
 - 
            Stap 3
Daarna de knoflook schillen en met de pompoen en de overige ingrediënten met een staafmixer pureren. Met zout en peper op smaak brengen.
 - 
            Stap 4
Deeg direct uit de koelkast bewerken en met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen.
 - 
            Stap 5
Met een deegsnijder het deeg in de lengte in drie stukken en in de breedte in vijf stukken snijden, zodat er vijftien gelijkmatige stukken ontstaan.
 - 
            Stap 6
1 tl puree op het midden van elk vierkant verdelen, de zijkanten samenvoegen en met bepoederde handen tot een kogel vormen.
 - 
            Stap 7
De pizzabollen met wat water bestrijken en met pompoenpitten bestrooien.
 - 
            Stap 8
In de oven 15-20 min. op het middelste rek knapperig bakken.
 
Tip met kliekjes: de pizzabollen kunnen ook perfect als snack voor uw eerstvolgende uitje, met diverse vullingen zoals ontpitte olijven, gedroogde tomaten of met een pesto naar smaak, klaargemaakt worden.