Pompoenballetjes

Pompoenbolletjes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegan recept
  • ca. 15 - 20 min.
  • 210° C
  • ca. 25 - 30 min.

Ingrediënten Ingrediënten voor 15 bolletjes

  • 1 rol rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 1 pompoen (bv. Hokkaido, nootmuskaatpompoen,…), geschild (uitgezonderd Hokkaido) en in reepjes gesneden.
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 35 g pompoenpitten
  • 1/2 tl pittige kerrie
  • 8 el zonnebloemolie
  • 1/2 tl suiker
  • Zout en peper gemalen
  • Een paar gehakte pompoenpitten voor decoratie
  • 1 el bloem, voor de handen
Pizzaballetjes

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210⁰ C. boven-/onderwarmte.

  2. Stap 2

    Pompoenvruchtvlees met de ongeschilde knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik leggen en ca. 15-20 min. in de oven zacht bakken.

  3. Stap 3

    Daarna de knoflook schillen en met de pompoen en de overige ingrediënten met een staafmixer pureren. Met zout en peper op smaak brengen.

  4. Stap 4

    Deeg direct uit de koelkast bewerken en met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen.

  5. Stap 5

    Met een deegsnijder het deeg in de lengte in drie stukken en in de breedte in vijf stukken snijden, zodat er vijftien gelijkmatige stukken ontstaan.

  6. Stap 6

    1 tl puree op het midden van elk vierkant verdelen, de zijkanten samenvoegen en met bepoederde handen tot een kogel vormen.

  7. Stap 7

    De pizzabollen met wat water bestrijken en met pompoenpitten bestrooien.

  8. Stap 8

    In de oven 15-20 min. op het middelste rek knapperig bakken.

Tip

Tip met kliekjes: de pizzabollen kunnen ook perfect als snack voor uw eerstvolgende uitje, met diverse vullingen zoals ontpitte olijven, gedroogde tomaten of met een pesto naar smaak, klaargemaakt worden.

 

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.