Spinaziestrudel - Tante Fanny

Recept: Spinaziestrudel

met feta
5 / 5
(2 Beoordelingen)
vega logo
  • 30 - 35 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten Voor 1 spinaziestrudel

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 el bakboter
  • 2-3 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 50 g paneermeel
  • 800 g bladspinazie, geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
  • 250 g fetakaas in blokjes gesneden
  • Zout en peper gemalen
  • 1 ei om te bestrijken
  • Pijnboompitjes om te bestrooien
Spinaziestrudel - stappenplan - Tante Fanny

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Knoflook in de boter aanbraden, het paneermeel kort meebakken en door de bladspinazie roeren. Breng op smaak met peper, laat het mengsel daarna afkoelen en roer de feta er doorheen.

  3. Stap 3

    Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en de vulling op het onderste deel van het deeg verdelen. Daarbij onder, rechts en links een rand van ca. 2 cm vrijlaten.

  4. Stap 4

    Het deeg van onderaf tot een strudel rollen. Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat, met geklutst ei bestrijken en met de pijnboompitten bestrooien.

  5. Stap 5

    Bak de strudel in het midden van de oven in 30 - 35 min. goudbruin.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.