Preitaart

Preiquiche

met Emmentaler
0 / 5
(0 Beoordelingen)
vega logo
  • ca. 45-50 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
  • 1/2 ui in fijne blokjes gesneden
  • 1 preistengel, in ringen gesneden
  • 1 knoflookteentje, geschild, fijngehakt
  • 40 g boter
  • Zout en cayennepeper gemalen
  • 3 eieren
  • 250 g crème fraîche
  • 50 g emmentalerkaas, geraspt
  • Een beetje olie
  • Een beetje boter om in te vetten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 210⁰ C. (boven/onderwarmte) voorverwarmen.

  2. Stap 2

    Boter in een pan verhitten, de ui roosteren, de prei en knoflook toevoegen en alles licht aanbraden.

  3. Stap 3

    De eieren, crème fraiche, kaas, cayennepeper en zout vermengen.

  4. Stap 4

    Deeg direct uit de koelkast bewerken. Deeg uitrollen, bestuiven en in een ingevette rechthoekige ovenschaal leggen.

  5. Stap 5

    Het preimengsel over het deeg verdelen. De ei-kaasmix erover gieten en met olie besprenkelen.

  6. Stap 6

    De quiche in de oven op het middelste rek in ca. 45 min. goudbruin bakken.

Tipp

Tip met kliekjes: als alternatief voor de prei zijn ook rode bieten, geblancheerde kool, zuurkool of wortels goed geschikt voor dit gerecht. De vulling kan verfijnd worden met verschillende gehakte noten.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.