Quiche met cantharellen en prosciutto Tante Fanny

Quiche met cantharellen en prosciutto

4.5 / 5
(2 Beoordelingen)
  • ca. 45 min
  • 190° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Ingrediënten voor 1 quichevorm Ø ca. 24 cm.

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 200 g cantharellen, gewassen en in stukken gesneden
  • 70 g plakjes prosciutto, in stroken gesneden
  • 50 g bosui, in ringen gesneden
  • 1 el boter
  • 50 g bloem
  • 100 ml melk
  • 50 g zure room
  • 2 eieren
  • Zout en peper gemalen
  • 1 mespunt nootmuskaat geraspt
  • 1 el Boter om de vorm in te vetten
Quiche met cantharellen en prosciutto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 190⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakkingsvoorschriften voorbereiden.

  2. Stap 2

    De cantharellen, prosciutto en bosui in de boter ca. 4 min. al roerend bakken.

  3. Stap 3

    De bakvorm met boter invetten, het deeguitrollen en het bakpapier verwijderen. Het deeg in de vorm leggen en met het overstekende deeg de randen versterken.

  4. Stap 4

    Bloem, melk, zure room en eieren met een garde door elkaar roeren. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.

  5. Stap 5

    Het mengsel van cantharellen, prosciutto en bosui over het deeg verdelen en het eimengsel er overheen gieten.

  6. Stap 6

    In de oven ca. 45 min. op het onderste rek goudbruin bakken.

Tipp

Tip met kliekjes: als alternatief kunnen natuurlijk ook andere paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood, oesterzwammen of champignons gebruikt worden.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.