Rabarber tarte tatin Tante Fanny

Recept: Rabarber tarte tatin

0 / 5
(0 Beoordelingen)
logo vega
  • 20-25 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 tarte tatin

Rabarber tarte tartin stappenfoto

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Zet de schaal of skillet op het vuur. Laat de boter erin smelten en voeg dan de helft van de suiker toe.

  2. Stap 2

    Wanneer de suiker is opgelost laat je het kleuren tot een lichte karamel. Doe dan de rabarber erbij samen met de limoenrasp en vanille.

  3. Stap 3

    Zodra de rabarber vocht loslaat gaat de rest van de suiker erbij.

  4. Stap 4

    Rol het bladerdeeg uit en leg dit op de schaal. Duw de zijkanten in de schaal om het rabarbermengsel heen.

  5. Stap 5

    Bak dan af in de oven voor 20-25 min.

  6. Stap 6

    Wanneer het deeg goudbruin is haal je de schaal uit de oven. Laat dan afkoelen totdat je de schaal kan beetpakken. Niet langer, anders plakt de karamel teveel aan de schaal.

  7. Stap 7

    Plaats een groot bord op de schaal en draai deze in een soepele beweging om.

  8. Stap 8

    Serveer met lobbige room of vanille ijs.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.