BBQ Elzasser flammkuchen

BBQ Elzasser Flammkuchen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

BBQ Elzasser flammkuchen. Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.

  • 10 min.
  • ca. 5 min.

Ingrediënten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.

  3. Stap 3

    Meng de crème fraîche met de peper en bestrijk tot aan de rand van het deeg.

  4. Stap 4

    Met ui en spek gelijkmatig beleggen.

  5. Stap 5

    Leg het deeg op de pizzasteen met behulp van de bakplaat of een pizzaschep en sluit af met de deksel

  6. Stap 6

    Bak de flammkuchen in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Tip

Tip: is het deeg te groot voor je pizzasteen? Verdeel het deeg in twee stukken en bak de flammkuchen in twee keer.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.