Zalm in bladerdeeg Tante Fanny

Zalm in bladerdeeg

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
3 Bewertungen
  • ca. 30 min.
  • 220° C
  • 210° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 400 g zalmfilet zonder graten en huid. In 4 gelijke stukken
  • 600 g spinazie vers of ontdooid
  • Het sap van een halve citroen
  • 2 el boter
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Een scheutje slagroom
  • 3 el broodkruim
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 ei voor het bestrijken van het deeg

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210°C boven-en onderkant. Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor de verwerking uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Smelt de boter in de pan en fruit de sjalotten. Voeg de knoflook toe en doe de spinazie erbij.

  3. Stap 3

    Voeg nu een scheutje room toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het afkoelen.

  4. Stap 4

    Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, verdeel het deeg in vier stukken en leg het op de bakplaat.

  5. Stap 5

    Bestrooi ieder vierkant met broodkruimels met een beetje kruiden

  6. Stap 6

    Leg op ieder vierkant een deel van de spinazie, met daarop een zalmfilet. Besprenkel de zalmfilet met wat citroensap. Leg er nu weer spinazie overheen en vouw het deeg zorgvuldig dicht.

  7. Stap 7

    Bestrijk de zalm in bladerdeeg met een losgeklopt ei.

  8. Stap 8

    Bak ze goudbruin in de voorverwarmde oven op 210°C graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.