
Recept: bladerdeeg kerstboompjes
met chocola en noten
1 Bewertung
- 25 - 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 200 g cranberrycompote
- 1 el kerstkruiden (kaneel, kardemon,...)
- 1 ei om te bestrijken
- Een beetje gesmolten chocola, voor decoratie
- Noten en cranberrys voor decoratie
Gemaakt met

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Het eerste deeg met het bakpapier uitrollen en insmeren met de cranberrycompote.
-
Stap 3
Tweede deeg uitrollen en over het andere deeg heen leggen.
-
Stap 4
Met een scherp mes 4 kerstbomen uit het deeg snijden.
-
Stap 5
De bomen vanaf de zijkant, iedere 2 cm insnijden. niet helemaal tot het midden, zodat er een stam overblijft. De deegstroken (takken) twisten en de de boom met ei bestrijken. De deegresten met ei bestrijken en meebakken.
-
Stap 6
In het midden van de oven in 25 - 30 minuten goudbruin bakken. Na het bakken met gesmolten chocolade, noten en cranberry's versieren.