Recept: bladerdeeg kerstboompjes

met chocola en noten
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
  • 25 - 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 200 g cranberrycompote
  • 1 el kerstkruiden (kaneel, kardemon,...)
  • 1 ei om te bestrijken
  • Een beetje gesmolten chocola, voor decoratie
  • Noten en cranberrys voor decoratie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Het eerste deeg met het bakpapier uitrollen en insmeren met de cranberrycompote.

  3. Stap 3

    Tweede deeg uitrollen en over het andere deeg heen leggen.

  4. Stap 4

    Met een scherp mes 4 kerstbomen uit het deeg snijden.

  5. Stap 5

    De bomen vanaf de zijkant, iedere 2 cm insnijden. niet helemaal tot het midden, zodat er een stam overblijft. De deegstroken (takken) twisten en de de boom met ei bestrijken. De deegresten met ei bestrijken en meebakken.

  6. Stap 6

    In het midden van de oven in 25 - 30 minuten goudbruin bakken. Na het bakken met gesmolten chocolade, noten en cranberry's versieren.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.