Gevlochten gebak Tante Fanny

Gevlochten gebak

met gedroogde tomaten
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegan recept
  • ca. 20 min.
  • 200° C
  • 190° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten voor ca. 14 vlechten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier uit op de bakplaat, snij het deeg vanaf de brede kant in repen van ca. 1 cm. Druk de uiteinden van 3 stroken op elkaar en sla het deeg over elkaar met de gedroogde tomaat ertussen als een vlecht.

  3. Stap 3

    Bak de vlechten in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Tip

Tip: de vlechten kunnen ook worden bereid met een mix van gedroodge tomaten en olijven (Bv. Kalamata olijven, ontpit en grof gehakt).

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.