 
            
                Recept: Rabarbertaart met amandelen
 
            - ca. 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 40 min.
Ingrediënten Voor 1 taart Ø 24 cm.
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 100 g boter
- 100 g paneermeel
- 100 g kristalsuiker
- 500 g rabarber, geschilt, in 3 cm lange stukken gesneden
- 150 g poedersuiker
- 100 g amandelen, geschaafd
- 2 eieren
- 1 citroen, rasp van de schil
- 1 tl kaneel
 
                             
                        Bereidingswijze
- 
            Stap 1De oven op 200⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen. 
- 
            Stap 2Smelt de boter in een pan, doe de paneermeel en 75 g van de kristalsuiker hierbij en roer dit door tot het goudbruin is. 
- 
            Stap 3Vermeng de rabarber met de rest van de suiker en laat dit ca. 30 min. rusten. Giet daarna het overtollige vocht af. 
- 
            Stap 4Vermeng voor de vulling de poedersuiker, amandelen, citroenrasp, kaneel en eieren door elkaar en vermeng dit met het botermengsel. 
- 
            Stap 5Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en direct in de bakvorm leggen en met het overhangende deeg de deegrand versterken. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling over de bodem en leg de rabarber hier decoratief overheen. 
- 
            Stap 6De taart onderin de oven in ca. 40 minuten goudbruin bakken. 
- 
            Stap 7Decoreer de taart met de rest van amandelen. 
 
                 
                    		 
                    		 
                    		