 
            
                        Recept: Aardbeienvlaai
 
            - 20 - 25 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 g aardbeien ontdaan van kroon en gehalveerd
- 500 ml volle melk
- 30 g custardpoeder
- 2 el fijne kristalsuiker
- 1/2 zakje Taartina (gelei)
- 1 ei om te bestrijken
- 500 g witte bonen om mee blind te bakken
 
                             
                        Bereidingswijze
- 
            Stap 1Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking. 
- 
            Stap 2Vet de quichevorm in met bakspray en bekleed met het deeg, sla het deeg dat over de rand hangt dubbel en druk aan. 
- 
            Stap 3Leg hierop het bakpapier van het deeg en vul met de bakbonen. Bak de bodem met de bakbonen blind voor 15 min. Neem uit de oven en verwijder de bakbonen. Bestrijk de rand met het ei en bak goudbruin gedurende 5-10 min. Laat de bodem afkoelen. 
- 
            Stap 4Kook de melk met de custard en de suiker volgens de instructies op verpakking. Laat een beetje afkoelen en stort in de deegbodem. 
- 
            Stap 5Verdeel hierover de aarbeien. 
- 
            Stap 6Bereid de taartgelei volgens de verpakking en werk hier de taart mee af. Laat 15-20 min. staan voor je de taart aansnijdt. 
 
                 
                    		 
                    		 
                    		