Aardbeienvlaai

Recept: Aardbeienvlaai

Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Beoordelingen
  • 20 - 25 min.
  • 190° C
  • 170° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 500 g aardbeien ontdaan van kroon en gehalveerd
  • 500 ml volle melk
  • 30 g custardpoeder
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1/2 zakje Taartina (gelei)
  • 1 ei om te bestrijken
  • 500 g witte bonen om mee blind te bakken
Aardbeienvlaai

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Vet de quichevorm in met bakspray en bekleed met het deeg, sla het deeg dat over de rand hangt dubbel en druk aan.

  3. Stap 3

    Leg hierop het bakpapier van het deeg en vul met de bakbonen. Bak de bodem met de bakbonen blind voor 15 min. Neem uit de oven en verwijder de bakbonen. Bestrijk de rand met het ei en bak goudbruin gedurende 5-10 min. Laat de bodem afkoelen.

  4. Stap 4

    Kook de melk met de custard en de suiker volgens de instructies op verpakking. Laat een beetje afkoelen en stort in de deegbodem.

  5. Stap 5

    Verdeel hierover de aarbeien.

  6. Stap 6

    Bereid de taartgelei volgens de verpakking en werk hier de taart mee af. Laat 15-20 min. staan voor je de taart aansnijdt.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.