Recept: Appelflappen voor Oud en Nieuw

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

De lekkerste hapjes voor oud & nieuw maak je natuurlijk lekker zelf. Dit jaar gaan oliebollen, maar kersverse appelflappen met het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Eenvoudiger kan bijna niet.

  • ca. 15-18 min.
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor 4 appelflappen:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.

  2. Stap 2

    Rol het verse bladerdeeg uit en snijd het in 4 gelijke driehoeken.

  3. Stap 3

    Verdeel de appel-kaneelvulling over het bladerdeeg, houd de randen vrij van de vulling. Vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen met een vork goed dicht.

  4. Stap 4

    Smeer de appelflappen in met het losgeklopte ei en strooi er kaneelsuiker overheen.

  5. Stap 5

    Bak af in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.