Venkel-Tomatenquiche - Tante Fanny Vers Bladerdeeg

Recept: Venkel-Tomatenquiche van bladerdeeg

5 / 5
(2 Beoordelingen)
vega logo
  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 150 ml verse slagroom
  • 150 g zure room
  • 3 eieren
  • Een beetje nootmuskaat, geraspt
  • 70 g bergkaas, geraspt
  • 150 g venkel, gesneden
  • 180 g cherrytomaten, gehalveerd
  • zout en peper
  • een beetje tijm

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Slagroom mengen met de zure room en de eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg uit met het opgerolde bakpapier op de bakplaat. Vouw de randen op en vorm een 2 cm hoge rand. Prik de bodem meerdere malen in met een vork.

  4. Stap 4

    Bladerdeeg beleggen met venkel en tomaten. Giet hier het zure roommengsel over en bestrooi met tijm.

  5. Stap 5

    Bak de quiche in het midden van de oven voor ongeveer 20 min.

Tipp

Als je venkel niet lekker vindt, kun je 100 g extra tomaten toevoegen.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.