Venkel-Tomatenquiche - Tante Fanny Vers Bladerdeeg

Recept: Venkel-Tomatenquiche van bladerdeeg

Rezept bewerten
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Beoordelingen
  • ca. 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 150 ml verse slagroom
  • 150 g zure room
  • 3 eieren
  • Een beetje nootmuskaat, geraspt
  • 70 g bergkaas, geraspt
  • 150 g venkel, gesneden
  • 180 g cherrytomaten, gehalveerd
  • zout en peper
  • een beetje tijm

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Slagroom mengen met de zure room en de eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg uit met het opgerolde bakpapier op de bakplaat. Vouw de randen op en vorm een 2 cm hoge rand. Prik de bodem meerdere malen in met een vork.

  4. Stap 4

    Bladerdeeg beleggen met venkel en tomaten. Giet hier het zure roommengsel over en bestrooi met tijm en de kaas.

  5. Stap 5

    Bak de quiche in het midden van de oven voor ongeveer 20 min.

Tipp

Als je venkel niet lekker vindt, kun je 100 g extra tomaten toevoegen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.