Bladerdeegbakjes

Recept: Bladerdeegbakjes met zure room en rood fruit

5 / 5
(2 Beoordelingen)
logo vega
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 g zure room
  • 2 vanillestokjes, het merg eruit geschraapt
  • 2 el poedersuiker
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen
  • 8 bramen
  • 16 blauwe bessen
  • 32 aalbessen
  • 8 kleine topjes van verse munt
  • rietsuiker om te bestrooien
Bladerdeegbakjes

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220 graden onder-/bovenwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor beruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit op het meegerolde bakpapier. Snijd in 8 stukken.

  3. Stap 3

    Vet de achterkant van de muffinvorm in met boter of bakspray zodat het deeg straks niet blijft plakken.

  4. Stap 4

    Meng de zure room met de poedersuiker en het vanillemerg. Doe in een spuitzak en laat in de koelkast even opstijven.

  5. Stap 5

    Verdeel het deeg over de achterkant van de muffinvorm, neem een kwastje en besmeer het met wat water. Strooi de rietsuiker over de stukken deeg.

  6. Stap 6

    Plaats in de oven en bak gedurende ca. 15 min. licht bruin. Neem de vorm uit de oven en haal de stukken deeg eraf. Leg deze op een rooster en bak deze nog ca. 5 min. af tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen.

  7. Stap 7

    Vul de bakjes met het zure roommengsel. Verdeel over ieder bakje 1 aardbei, 1 braam, 1 framboos, 4 aalbessen, 2 blauwe bessen. Werk af met het topje van de verse munt.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.