Zoete appelgalette met pistache

Recept: Zoete appelgalette met pistache

3 / 5
(2 Beoordelingen)
logo vega
  • ca. 45 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de melk met de puddingpoeder en de suiker volgens de instructies op de verpakking tot een pudding en laat afkoelen.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  3. Stap 3

    Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis en leg deze apart. Snijd de kwartjes dan in dunne plakjes.

  4. Stap 4

    Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk met de pudding, laat ongeveer 4 cm aan de rand vrij. Verdeel de appelschijfjes in een cirkel over de pudding en vouw de uitstekende rand over de vulling.

  5. Stap 5

    Bak in ongeveer 40 min. in het midden van de oven af.

  6. Stap 6

    Kook het klokhuis met appelsap, vanillesuiker en kaneel ongeveer 5 min. tot een siroop. Bestrijk de nog warme galette ermee en bestrooi met gehakte pistachenoten.

Tipp

Als je de galette liever vegan maakt kun je appelsap gebruiken in plaats van melk voor de pudding.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.