
Recept: Knapperige Brie-Bites
Mini, knapperige bites met zacht smeltende brie, ideaal als fingerfood voor bij de borrel of als feestelijk hapje. Simpel om te maken, verrassend qua smaak en perfect te variëren!
Stukjes bladerdeeg, een plakje brie, een beetje chutney of jam en wat noten voor de crunch én klaar is je bite. Lekker warm uit de oven of lauw geserveerd.
- ca. 20 min
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 Min.
Ingrediënten Voor ongeveer 12 Brie Bites:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 150 g brie, in plakjes
- 40 g cranberryjam of veenbessenjam
- 40 g chutney naar keuze
- 30 g walnoten, grof gehakt
Om naar wens te bestrooien
- verse rozemarijn, fijngehakt

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit op een bakplaat en vouw het in het midden als een boek dicht.
-
Stap 3
Bestrijk het deeg met olijfolie en beleg het decoratief met de voorbereide ingrediënten, zodat er visueel een kleurrijk bloemenboeket ontstaat. Druk de ingrediënten lichtjes aan.
-
Stap 4
Bak de focaccia ongeveer 15 minuten op de onderste rij van de oven goudbruin.
Varieer met andere kazen zoals camembert of gorgonzola, ook héérlijk in combinatie met jam en noten.