
Recept: Paaskrans
Maak deze lekkere zoete paaskrans met paaseitjes! Het gesuikerde laagje om de paaseitjes karameliseert in de oven en dat zorgt voor extra smaak! Je kunt met veel mensen genieten van deze feestelijke, zoete krans voor Pasen!
- ca. 20 à 25 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 Paaskrans:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 3 zakjes dragee paaseitjes (chocoladepaaseitjes met een gesuikerd laagje)
- 1 losgeklopt ei
- 50 g pure of melkchocolade
- extra paaseitjes ter decoratie

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte.
-
Stap 2
Rol het Tante Fanny Vers Bladerdeeg uit en snijd het in 28 vierkantjes van ongeveer 6x6 cm. Deze grootte is ideaal voor het omwikkelen van de paaseitjes.
-
Stap 3
Leg op elk stukje deeg een paaseitje. Vouw twee hoekjes van het deeg naar binnen over het paaseitje en druk ze stevig op elkaar.
-
Stap 4
Leg ze in de vorm van een krans op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak de bladerdeegkrans vervolgens in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin en gaar.
-
Stap 5
Smelt de chocolade au-bain marie en verdeel met een vork over de krans. Garneer naar wens met extra paaseitjes.