iets lekkers voor bij de koffie

Recept: Zoete amandelcroissants

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Amandelen, suiker en kaneel maken van deze zoete amandelcroissants een smaakvolle verleiding. Ze lenen zich perfect voor een ultiem verwenontbijtje of voor de zoete trek in de middag. 

 

  • 15-20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 15 min.

Ingrediënten Voor 8 amandelcroissants:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 180 graden hetelucht en bereid het deeg direct uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Meng het amandelmeel, paneermeel, suiker en de kaneel.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de gesmolten boter bestrijken. Daarna de helft van het amandelmengsel hierover verdelen. Snijd het deeg in 8 driehoeken.

  4. Stap 4

    Vanaf de breedste kant het deeg oprollen tot een croissant, met losgeklopt ei bestrijken, de rest van het amandelmengsel erover strooien en afmaken met wat amandelschaafsel.

  5. Stap 5

    Croissants in het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.

Tip

Bestrooi de croissants na het bakken met poedersuiker.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.