roerei in bladerdeeg Tante Fanny

Recept: Roerei in bladerdeeg

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.7 / 5
3 Bewertungen
  • ca. 30 min.
  • 210° C
  • 200° C
  • ca. 40 min.

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Keukenatelier

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 8 eieren, waarvan een half ei apart om mee te bestrijken
  • 20 g boter
  • 150 g kruidenroomkaas (geen light!)
  • 3 el paneermeel
  • 1 kleine rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 bosuitjes, gesnipperd
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • 150 g ham, in reepjes of blokjes
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • evt. maanzaad, sesamzaad, Italiaanse of Provinciaalse kruiden om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Doe de kruidenroomkaas in een kom en klopt 1 ei los. Voeg de helft van het ei toe aan de kruidenroomkaas en meng dit. Bewaar de andere helft in de koelkast om later mee te bestrijken.

  2. Stap 2

    Voeg nog 7 eieren toe aan het mengsel. Voeg dan peper, zout, ham, bosui, paprika en 80 g van de kaas toe. Meng dit alles kort.

  3. Stap 3

    Bak in een grote pan met boter het roerei. En blijf het eimengel omroeren. Het ei moet langzaam 5 - 10 min. garen maar niet bruin worden.

  4. Stap 4

    Laat het roerei vervolgens afkoelen, evt. in de koelkast.

  5. Stap 5

    Wanneer het roerei is afgekoeld, de oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  6. Stap 6

    De bedoeling is dat het roerei straks in de lengterichting in het midden komt te liggen. Markeer deze middelste baan door middel van een inkeping. Aan weerskanten van de middelste baan houd je dus twee banen van 8 cm breedte over. Snijd de twee buitenste banen in repen van 2 cm breed.

  7. Stap 7

    Snijd de repen in tot 1 cm van de gemarkeerde lijnen strooi het paneermeel op de middelste baan van het bladerdeeg.

  8. Stap 8

    Schep het afgekoelde roerei op de middelste baan van het bladerdeeg en vorm hiermee een rechte baan.

  9. Stap 9

    Strooi de resterende 40 g kaas erover. Voor het sluiten van het pakket begin je aan één uiteinde. Pak twee tegenover elkaar liggende repen, breng de punten voorbij elkaar. Leg ze even neer (zodat je je handen kunt wisselen van richting), wikkel ze dan één keer om elkaar heen en druk ze vast op het onderliggende bladerdeeg. De beide uiteinden komen dus ieder weer omgekeerd op hun eigen zijde terug.

  10. Stap 10

    Schuif de bladerdeegrol met het bakpapier op een bakplaat. Smeer het bladerdeeg in met het resterende ei en bestrooi het eventueel met kruiden of zaadjes. Bak de bladerdeegrol gedurende 25-30 min. in de oven tot hij mooi goudbruin gekleurd is. Serveer hem warm of lauwwarm.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.