Roomkaasboompje met flammkuchen crackers

Roomkaasboompje met flammkuchen crackers

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Ons recept voor dit roomkaasboompje met flammkuchencrackers is het perfecte hapje voor Kerstmis! Met ons verse flammkuchendeeg bak je in een handomdraai knapperige crackers: steek sterren uit en bak ze in de oven. Voor het boompje meng je gewoon roomkaas met crème fraîche, gerookte zalm, augurken, mosterd en honing. Geef je kerstboom nog een finishing touch met wat dille en granaatappelpitjes. En dan kan het kerst snacken beginnen.

  • ca. 30 min.
  • 200 °C
  • 180 °C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny verse flammkuchendeeg 260 g
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 175 g roomkaas
  • 50 g crème fraîche
  • 75 g gerookte zalm, fijngesneden
  • 40 g augurken, fijngesneden
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 2 bosjes dille, blaadjes geplukt
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier. Meng de olijfolie met het kerriepoeder en smeer dit over het deeg. Steek met een koekjesvormpje (ø 4 cm) ongeveer 36 sterren uit het deeg. Leg de restjes deeg apart (zie tip).

  3. Stap 3

    Bak de flammkuchensterren ongeveer 10 minuten op de middelste richel van de oven, laat ze daarna afkoelen.

  4. Stap 4

    Doe ondertussen de roomkaas met crème fraîche, gerookte zalm, augurken, mosterd en honing in een kom. Snijd 1 bosje dille fijn, voeg toe en meng goed. Leg het roomkaasmengsel op een stuk vershoudfolie en rol het op tot een kegel (een boompje). Zet het eventueel tot het serveren in de koelkast.

  5. Stap 5

    Pak het roomkaasboompje uit, versier het met de rest van de dille en granaatappelpitjes en serveer het met flammkuchencrackers om te dippen.

Tip

Verdeel de restjes deeg over een apart vel bakpapier en bak ze onder toezicht ongeveer 10 minuten. Serveer ze bij het boompje met de rest van de crackers of gebruik ze als topping voor soep of salade.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.