Recept: salted caramel flammkuchen
0 Bewertungen
Flammkuchen met pinda’s en karamel! Een geheel nieuwe smaakbeleving die je zintuigen doen prikkelen. Knapperig deeg, krokante noten en karamel. Deze salted caramel flammkuchen wil je echt maken.
- ca. 15 min
- 220° C
- 200° C
- 15 - 18 min.
Ingrediënten Ingrediënten voor 1 flammkuchen
- 1 rol rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g pindakaas met stukjes
- 70 g zachte karamel bonbons, in kwarten gesneden
- 50 g geroosterde pinda's (naar eigen smaak gezouten of ongezouten)
- 50 g pure chocolade, gesmolten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Flammkuchendeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en onderin de oven ca. 8 min. voorbakken.
-
Stap 3
Flammkuchen met pindakaas bestrijken. Houd daarbij ca. 1 cm tot rand rondom vrij. Daarna met de zachte karamel bonbons beleggen en de flammkuchen verder afbakken in ca. 8 min.
-
Stap 4
Na het bakken met de pinda's bestrooien en bedruipen met de gesmolten chocola.