
Recept: salted caramel flammkuchen
Flammkuchen met pinda’s en karamel! Een geheel nieuwe smaakbeleving die je zintuigen doen prikkelen. Knapperig deeg, krokante noten en karamel. Deze salted caramel flammkuchen wil je echt maken.
- ca. 15 min
- 220° C
- 200° C
- 15 - 18 min.
Ingrediënten Ingrediënten voor 1 flammkuchen
- 1 rol rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g pindakaas met stukjes
- 70 g zachte karamel bonbons, in kwarten gesneden
- 50 g geroosterde pinda's (naar eigen smaak gezouten of ongezouten)
- 50 g pure chocolade, gesmolten

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Flammkuchendeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en onderin de oven ca. 8 min. voorbakken.
-
Stap 3
Flammkuchen met pindakaas bestrijken. Houd daarbij ca. 1 cm tot rand rondom vrij. Daarna met de zachte karamel bonbons beleggen en de flammkuchen verder afbakken in ca. 8 min.
-
Stap 4
Na het bakken met de pinda's bestrooien en bedruipen met de gesmolten chocola.