
Recept: Paashaasnestjes met eiersalade
Met Pasen is bladerdeeg zeer populair, daarom hebben we de klassieke bladerdeeg-paashaasnestjes een kleine upgrade gegeven: ontdek onze snelle paashaasnestjes met eiersalade!
Deze kleine bladerdeegnestjes zijn snel gebakken; vul ze daarna eenvoudig met eiersalade en garneer in paashaasstijl – en je paashaasnestjes zijn klaar voor de paasbrunch!
- ca. 30 Min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 25 Min.
Ingrediënten Voor 8 paashaasnestjes met eiersalade:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 6 eieren, hardgekookt
- 80 g mayonaise
- 20 g mosterd
- 2 augurken, fijn gesneden
- 1/4 bosje Bieslook
- 8 pompoenpitten
- Zout en versgemalen peper
- een beetje olie om in te vetten

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en verdeel het in 12 gelijke rechthoeken door het tweemaal in de lengte en driemaal in de breedte te snijden.
-
Stap 3
Plaats 8 deegvierkanten in de holtes van een ingevette muffinvorm. Knip bakpapier in 8 vierkanten (ca. 9 x 9 cm) en leg deze op het deeg. Vul met bakbonen voor blindbakken.
-
Stap 4
Bak de deegnestjes ongeveer 20 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat de nestjes afkoelen.
-
Stap 5
Steek uit de resterende 4 deegstukken 16 hazenoren (spits ovaal) uit. Gebruik hiervoor een zelfgemaakte kartonnen mal of een ronde uitsteker (ø 8 cm).
-
Stap 6
Leg de hazenoren op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 8-10 minuten goudbruin in het midden van de oven.
-
Stap 7
Snijd de eieren klein en meng met mayonaise, mosterd en augurken. Breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 8
Vul de deegnestjes met de eiersalade. Snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Garneer de nestjes decoratief met bieslook en pompoenpitten om een hazengezicht te creëren.
Gebruik naar wens zwarte sesamzaadjes of peperkorrels om ogen voor de haasjes te maken.