speculaas cheesecake Tante Fanny

Speculaas cheesecake

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 30 min.
  • 180⁰ C
  • 160⁰ C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten 1 Quichevorm Ø ca. 26 cm

  • 1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g
  • 320 g roomkaas
  • 4 eieren
  • 160 g boter op kamertemperatuur
  • 160 g suiker
  • 2 stoofperen, in kleine blokjes gesneden
  • Voor de crème:

    • 40 g roomkaas
    • 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
    • 20 g poedersuiker
    • 150 ml . slagroom
    • Garnering:

      • 10-12 partjes stoofperen (koelverse)
      • 6-8 speculaasjes, fijn gemalen
      • 30 g amandelschaafsel, geroosterd
Quiche met stoofperen zoet

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte (160⁰ C heteluchtoven) en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Vet een quichevorm in met boter en knip een rond stuk bakpapier uit wat op de bodem past. Leg het deeg in de vorm.

  3. Stap 3

    Meng de boter met de 320 g roomkaas. Voeg de eieren en de suiker toe. Klop tot een glad beslag.

  4. Stap 4

    Verdeel de blokjes stoofpeer over de bodem en giet het beslag erover. Druk de randen van het deeg wat naar beneden.

  5. Stap 5

    Zet de cheesecake ca. 30 minuten in de oven en laat deze afkoelen.

  6. Stap 6

    Roer voor de crème de 40 g roomkaas glad met een spatel en meng het merg van de vanille erdoor. Klop de slagroom op met de poedersuiker erdoorheen. Voeg dit toe aan de roomkaas en meng dit rustig tot een homogeen mengsel. Bestrijk dit over de taart.

  7. Stap 7

    Garneer de cheesecake met de gemalen speculaas, de geroosterde amandelen en de partjes stoofpeer.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.