
Recept: Quiche met ham
Wat doe je met al die restjes na Pasen? Geen zorgen! Heb je nog gekookte eieren, een stukje ham of wat groenten over van de paasbrunch? Dan is deze stevige quiche de perfecte oplossing. Met het verse quiche- of taartdeeg van Tante Fanny, wat room en kaas tover je die paasrestjes om in een heerlijke, hartige maaltijd. Ideaal voor lunch of diner – en zó klaar. Duurzaam, makkelijk én vooral: superlekker.
- 45 - 50 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 3 eieren
- 250 g crème fraîche
- Zout en peper gemalen
- 150 g hamreepjes
- 1 - 3 gekookte eieren, geschild en grofgehakt
- beetje geraspte mierikswortel
- handje peterselie of tuinkers, fijngehakt

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
De eieren en crème fraîche gladroeren en met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct in de vorm uitrollen en met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 4
Ham, eieren en mierikswortel over de bodem verdelen en hierover het eimengsel gieten.
-
Stap 5
De quiche onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken. Na het bakken met verse kruiden bestrooien.
Je kunt in plaats van gekookte eieren en hamreepjes, ook groenterestjes gebruiken. Bijvoorbeeld: broccoli, koolsoorten, wortels, pompoen, enz.