
Recept: Quiche met ham
- 45 - 50 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 3 eieren
- 250 g crème fraîche
- Zout en peper gemalen
- 150 g hamreepjes
- 1 - 3 eieren. Gekookt, geschild en grofgehakt
- Wat mierikswortel geraspt
- Handje peterselie, gehakt of tuinkers

Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
De eieren en crème fraîche gladroeren en met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier in de vorm leggen en met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 4
Hamreepjes, gehakte eieren en mierikswortel over de bodem verdelen en het eimengsel erover gieten.
-
Stap 5
De quiche onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken.
-
Stap 6
Na het bakken bestrooien met peterselie of tuinkers.

Tip met kliekjes: U kunt in plaats van gekookte eieren en hamreepjes, ook groentenrestjes gebruiken. Bijvoorbeeld: broccoli, koolsoorten, wortels, pompoen, enz. U kunt ook naar eigen idee variëren met de zuivelproducten, bijvoorbeeld: 250 g slagroom, melk, roomkaas of zure room.