Stevige quiche Tante Fanny

Recept: Quiche met ham

en gekookt ei
4.5 / 5
(2 Beoordelingen)
  • 45 - 50 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 quiche:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 3 eieren
  • 250 g crème fraîche
  • Zout en peper gemalen
  • 150 g hamreepjes
  • 1 - 3 eieren. Gekookt, geschild en grofgehakt
  • Wat mierikswortel geraspt
  • Handje peterselie, gehakt of tuinkers

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 190⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    De eieren en crème fraîche gladroeren en met zout en peper op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier in de vorm leggen en met het overhangende deeg de rand versterken.

  4. Stap 4

    Hamreepjes, gehakte eieren en mierikswortel over de bodem verdelen en het eimengsel erover gieten.

  5. Stap 5

    De quiche onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken.

  6. Stap 6

    Na het bakken bestrooien met peterselie of tuinkers.

Tipp

Tip met kliekjes: U kunt in plaats van gekookte eieren en hamreepjes, ook groentenrestjes gebruiken. Bijvoorbeeld: broccoli, koolsoorten, wortels, pompoen, enz. U kunt ook naar eigen idee variëren met de zuivelproducten, bijvoorbeeld: 250 g slagroom, melk, roomkaas of zure room.

Meer passende recepten

Uw beoordeling:

Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.