Flammkuchen met tofu en dadels - Tante Fanny flammkuchen

Recept: vegan Flammkuchen met gerookte tofu en vijgen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Krokante gerookte tofu gaat heel goed samen met knapperige flammkuchen. Gecombineerd met fruitige vijgen overtuigt het zeker niet alleen veganisten.

  • 7 - 9 Min. (9 - 11 Min.)
  • 270° C (250° C)
  • ca. 20 Min.

Ingrediënten voor 4 flammkuchen:

  • 1 pakje Tante Fanny verse flammkuchenbodems 340 g
  • 250 g gerookte tofu in blokjes gesneden
  • 2 el donkere balsamicoazijn
  • 250 g vegan roomkaas
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2-3 g gesneden vijgen
  • wat basilicum
  • Beetje olie om te bakken
  • Peper, gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Bak de tofu in een pan met een beetje olie ca. 3 minuten, blus af met balsamicoazijn en laat even afkoelen.

  3. Stap 3

    Leg 2 flammkuchenbodems naast elkaar op een bakplaat zonder bakpapier.

  4. Stap 4

    Besmeer de bodems met vegan roomkaas en top de roomkaas met uien, vijgen en tofu en breng op smaak met wat peper.

  5. Stap 5

    Bak de flammkuchen in ca. 7-9 minuten op de onderste richel krokant. Bestrooi na het bakken met basilicum.

Tip

Als je graag pittig eet, kun je ook wat verse chili op de flammkuchen doen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.