 
            
                        Recept: Nectarine galette
met ijs
            2 Bewertungen
        		
                 
            - 35 - 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 galette:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 150 g abrikozen jam
- 60 g amandelen, geraspt
- 4 grote necatarines, in schijfjes gesneden
- 1 el rietsuiker
- 3 bolletje vanilleijs
                                    Gemaakt met                                
                                 
                            Bereidingswijze
- 
            Stap 1Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden. 
- 
            Stap 2Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. 
- 
            Stap 3Abrikozenjam over de deegbodem verdelen, hierbij een rand van ca. 3 cm rondom vrijhouden. Met amandelen bestrooien en de nectarines in een cirkel erover leggen. 
- 
            Stap 4Deegrand over de vulling heenslaan en met water bestrijken. Rand met rietsuiker bestrooien. 
- 
            Stap 5Galette onderin de oven in 35 - 40 min. bakken. Voor het serveren 3 bolletjes ijs op de galette leggen. 
                Tip
            
            De taart is ook heel lekker met bijvoorbeeld pruimen.
 
                 
                    		 
                    		 
                    			    